Go to Top

Почетак школске године

Гимназија у Рашки дочекала је спремно почетак нове школске 2021/22. У школу је уписано укупно 105 ученика првог разреда. Прваке су у новој школи дочекале одељенске старешине које су прозвале ученике по одељењима и увеле их у  учионице. Одељенске старешине првог разреда су: Ана Поповић, Ана Мишовић, Марица Вуковић и Радољуб Маричић. Ученицима су се обратиле директорка школе Јованка Луковић и педагог Марина Милошевић. Пожелеле су им срећну и успешну нову школску годину.

Ученици другог, трећег и четвртог разреда изненадили су се новим инвентаром у учионицама. Током лета школа је добила нове столове и столице па је у новом руху, потпуно опремљена  дочекала ђаке. Школа испуњава све захтеве модерно опремљене  образовне установе: два кабинета за ИТ смер у потпуности су опремљена рачунарима, два кабинета за информатику, кабинети за физику, биологију и хемију. Настава општеобразовних предмета одвија се у учионицама опште намене.

Први дан школе протекао је у упознавању ученика са новим прописима о поштовању мера против ковида 19. Настава се одвија по моделу 1, сви ученици су на непосредној настави без подела на групе. Родитељски састанци за ученике првог разреда биће одржани 1.септембра у 17 часова, а за остала одељења до петка.

Podelite sa prijateljima