Go to Top

Активности библиотеке у октобру

  •  

  • Поводом 26. септембра-Европског дана језика који слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултирност, толеранцију, отвореност и радозналост према другом Друштво за стране језике и књижевност Србије заједно са библиотеком Гимназије обележило је овај дан заједничким активностима.
  • Актив историје-географије заједно са Библиотеком Гимназије организовало обележавање 800 година од аутокефалности Српске православне цркве. У изради паноа учествовали су ученици Гимназије.
  • У оквир Дечје недеље, на часу грађанског васпитања одржана је радионица на тему „Људска права“.
  • Дечији савез општине Рашка  пводом Дечје недеље био у посети Гимназији у Рашки. Тим поводом уручена је Похвалница за постигнуте резултате у школи и за ваннаставне активности, ученици Ђурђици Мартаћ, ученици трећег разреда Гимназије. Поред тога проф. Тијана Лазовић отворила је изложбу ученика Гимназије коју су радили са ментором, магистром Борком Зечевићем. Након отварања изложбе, посебно изненађење је било приређено за Ђурђицу, где је награду уручила председница Дечијег савеза општине Рашка, Нада Вујанац у пратњи учитељице Неле Павловић.
  • Никола Михајловић је уручимо поклон од педесетак књига за школску библиотеку (речника, књижевних часописа, историјских монографија, уџбеника, духовне и религиозне литературе) које су обезбедили манастир Св. Николе – Кончул и његова маленкост као донација образованим установама поводом Дечије недеље.
Podelite sa prijateljima